Anders Ullberg

Tankar och funderingar som dyker upp och behöver bli nedskrivna.

söndag, juli 31, 2005

Sommar!. . . . . . . . . . . I går kom jag på att jag inte varit ute på länge. Åkte ut till deltat och fick en finfin promenad där. Lite väl mycket broms och insekter anföll mig, men då åkte jag hem. Jag hann ta några fina bilder först.

torsdag, juli 28, 2005

SKYPE!

Ahhh! Nu har jag skaffat SKYPEin och SKYPEout. På kontorstid ringer man lätt billigare till alla fasta telefoner i Sverige och större delar av världen. Och mitt SKYPEin-nummer är 08-50164492. Det får jag betala för att ha, men det kostar bara vanlig lokaltaxa att ringa till det.

Däremot dröjer det ett tag innan jag skaffar telefon. Jag har hittat en för 400kr med USB-kabel. Får väl se om det blir en sån. Men den ligger inte högt på prioritetslistan. Måste ligga lite lågt med utgifter nu. Förköpte mig på glasskivor till vardagsrummet häromdan.

måndag, juli 25, 2005

Spännande nyheter

Nu har jag snart hela musikstudion på köksbordet. Inte ens planerna på studiobygget är färdiga. Vardagsrummet måste få lite mer uppmärksamhet den här veckan. Jag har hittat två spännande saker på Internet:

1. Googles världskarta. Man får se jordgloben och kan snurra, peka och zooma in vilken plats som helst. Upplösningen är lite olika. Sundsvall har den sämsta. Man kan se hus om man har bra fantasi. Men vissa städer har upplösning så att man kan se färgen på enskilda bilar. Finesser som gatuadresser och möjlighet att sätta ut egna viktiga platser ch mycket mer. http://earth.google.com/

2. SKYPE telefon. Gratis att ringa till alla andra i hela världen med SKYPE. Bredband och dator krävs. Man kan betala i förväg för att kunna ringa ut till vanliga telefonnätet. Man kan betala för att få ett vanligt telefonnummer. Sen säljer Clas Ohlson en bärbar telefon som dels är en SKYPE-telefon där man kan se vilka SKYPE-kompisar som är online - och ringa gratis till dem. Dels är den samtidigt en vanlig telefon som man kopplar till det vanliga nätet. I samma apparat.

Varför köper jag inte den? Ahhh... man måste ha datorn inkopplad för att USB-kopplingen till telefonen ska fungera. Visst har jag nästan alltid det, men jag väntar tills en fristående apparat kommer. Sen är jag inte så förtjust i trådlöst. Fördelen med att slippa telefonsladden väger inte upp min skepticism mot onödiga radiovågor. Sen pratar jag inte gärna så mycket i telefon, så ... det får vara. Priset under 1000 kr tycker jag däremot är helt acceptabelt för en så spännande teknisk produkt.

torsdag, juli 21, 2005

Hobby...

I dag har jag varit ganska nyttig. Grovröjt i hallen. Kört bort en massa prylar och skrot. Så nu i kväll har jag bara gottat mig i nästan onödig hobby. Bygga högtalare. Jag använde en av de onödigt uppsågade golvplankorna. Så högtalarna blir 19 cm. I morgon blir de färdiga. Spännnande att höra hur de kommer att låta. En egen design. De ska pssa till den bärbara datorn. Både i design och användande.

tisdag, juli 19, 2005

Dill i köksfönstret

Här är en del av en dillkvist som jag hämtat in från balkongen. Det växer dill därute. Jag fick köpa en hel kruka med dill här i början av sommaren. Planerade om den och nu har jag hur mycket dill som helst. Och så här snygga blomställningar. Den och några till får stå i en vas i köket.

I övrigt så väntar vi på regn och kyla här.

måndag, juli 18, 2005

Gladare

I dag är jag på bättre humör. Jag har lyssnat på webbradio. Gamla humorprogram med Rally och Salva. Och nyss hörde jag på ekots roliga felsägningar. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Det kan verkligen rekommenderas när man vill ha kul.
http://sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/index.asp? ProgramID=2208 och
http://sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=573978

söndag, juli 17, 2005

Skriver igenJahapp. Då skriver jag igen då. Men vad ska jag skriva? I dag jag ätit frukost, skrattat åt radiosatir och nu håller jag på och skurar köksgolvet. Nä sånt kan man inte skriva om. Det verkar bli en solig dag i dag. Antingen har jag missuppfattat blogg-konceptet eller så kanske man måste specifiera sin blogg. "Anders kommenterar världsläget", eller "Pedagogikens utveckling under 2000-talet" kanske skulle vara intressantare än en trist dagbok. Jag kanske är för trist för att fylla en blogg med innehåll. Nu vet jag! Jag knäpper ett kort från balkongen och bifogar, så blir det lite roligare.

torsdag, juli 14, 2005

Mer frågor

I dag har inte vardagsrummet fått mycket uppmärksamhet. Jag var till skolan och fick reda på mer om mitt jobb till hösten. Eller rättare sagt så uppstod fler frågetecken. Så nu har jag skrivit ett förvirrat brev till rektorn för att få lite klarhet.

I dag var jag också till mamma. Hon var förvirrad över det ADSL-modem hon fick i present. Jag förklarade hur bra det är med bredband och hur billigt det är. (75 öre/MB)Och att jag betalar räkningen. Sen när vi skulle köra igång hela kalaset så visade det sig att TELIAs telefonstation behövde uppgraderas med ett nytt kort för att farmors nya uppkoppling ska fungera. Vilken rock and roll! Det dröjer alltså ytterligare några dagar innan det fungerar.

Blir det här en blogg? Det ska kanske vara lite mer intellektuella reflektioner över världsfrågor. Är mitt stökande i vardagen nåt att skriva om här? Ja vi får väl se hur det blir.

onsdag, juli 13, 2005

Märklig märkning

Var till skolan i dag. Där var mitt namn märkt på en oväntad postlåda. Undrar just om jag har blivit förflyttad igen nu till nåt annat jobb, utan att ha blivit tillfrågad... Orkar inte forska om det. Sparar det där bygget av skärmar också tills det klarnar hur jag ska jobba. Vädret har varit bättre i dag Blåsigt tycker många. Skönt tycker jag. Har fått lite stil i vardagsrummet. Börjar bli lite jobbigt att ha viktiga saker nerpackade. Kan inte ens tömma kameran nu för jag vet inte var sladden finns. Var till Lidl i dag för att jag skulle panta flaskor. Men de tar inte emot hårda PET-flaskor. Att jag inte kan lära mig att det är en skitaffär. Åkte till COOP Extra i stället.

tisdag, juli 12, 2005

Min riktiga blogg

Ja nu har jag också börjat. Vet inte varför, men det ser ganska roligt ut. Orkar (vågar) inte fundera ut vilka krafter i själens djup som får mig och andra att skriva dagbok så här offentligt. En anledning som låter vettig är att man tvingas få lite ordning på sina tankar och sin vardag när man skriver om såna saker. Och det kan ju aldrig vara fel. Ja åtminstone inte för såna som jag. Uh... Vi får väl se om jag kommer att få nån kontinuitet i skrivandet. Jag tror det. Annars raderar jag rubbet. Det finns väl inget tristare än såna här projekt som påbörjats och sen glöms bort men ändå hänger kvar på Internet.

Såja. Nu ska jag gå och såga till en av de sista plattorna till vardagsrumsgolvet.