Anders Ullberg

Tankar och funderingar som dyker upp och behöver bli nedskrivna.

lördag, oktober 24, 2009

Stäng Guantanamo!

Nu äntligen kommer det kraftfulla krav på stängning av Guantanamobasen, USAs fångläger på Kuba. Kraven kommer från amerikanska artister. BeeGees, Britney Spears, AC-DC och flera amerikanska hårdrocksband har gått ihop.

De verkar inte ha några politiska, juridiska eller humanitära argument bakom sina krav. Nej, de är upprörda över att deras musik har använts som tortyr i detta fängelse.

Tänk dig stackars (kanske helt oskyldiga) muslimer från Asien bli inlåsta i en lokal med öronbedövande "Race against the machine" eller sockrig Britney Spears dygnet runt. Även ljudspår från fjantinga amerikanska barnprogram har använts som tortyrredskap. Det måste ju vara outhärdligt.

De amerikanska artisternas musikförlag har krävt en komplett lista över vilka av deras tortyrredskap som använts på Guantanamo utan deras vetskap.

Jag har själv faktiskt haft snarlika planer att använda musik. Jag har några riktigt hysteriskt intensiva Thore Skogman-låtar som jag har planerat ha som tjuvskrämma i stugan. En rörelsevakt som tänder en lampa skulle samtidigt kunna starta en bandspelare med specialremixad Thore Skogman på full volym. Det skulle nog skrämma iväg även den kyligaste och hårdaste inbrottstjuv.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home