Anders Ullberg

Tankar och funderingar som dyker upp och behöver bli nedskrivna.

onsdag, augusti 10, 2005

Bilbekymmer

Häromnatten blev flera bilar på parkeringen här sönderslagna. Antagligen nån som sökte pengar eller andra värdesaker i bilarna. Jag har många saker i min bil, men inget som en tjuv vill ha. ;-) Så nu kör jag med en plastpåse som dörrfönster bak. Den här gamla rosthögen får inte en krona mer av mig. anfallet på bilen skyndar på mina sedan tidigare planerade bilaffärer. Jag ska sälja och köpa bil framöver här. Usch va jobbigt. Trist att köpa bil när man inte vet vad man ska akta sig för. Trist att sälja bil när man ska övertyga köparen om att den är värd sitt pris. Banken är i alla fall med på noterna, så inom en snar framtid blir det bilköp.

torsdag, augusti 04, 2005

Kaffepremiär!


Nu har det hänt! Jag har druckit kaffe i två perioder. När jag var väldigt liten drack jag kaffe med mormor. Nu snackar vi 1950-talet... Sen blev det ett uppehåll i 35 år. När jag började jobba på Bosvedjeskolan så föll jag för grupptrycket att dricka kaffe på rasterna. Nu har det gått ytterligare 10 år och för första gången i mitt liv har jag gjort i ordning kaffe åt mig själv när jag var ensam hemma. Det var efter att Tomas varit här några veckor i sommar och druckit kaffe med mig varenda dag. När han sedan åkte bort ett tag så blandade jag till en mugg snabbkaffe i all min ensamhet. Allt har sin tid.

tisdag, augusti 02, 2005

Omtumlande IP-telefoni

Nu är det inte lätt att hänga med i svängarna. Nu har jag hittat SKYPES utmanare. Voipbuster erbjuder samtal till fasta telefonsamtal till alla fasta telefoner i Sverige och stora delar av världen. Hur kan de? Testade lite och upptäckte att samtalet bryts efter en minut. Haha smart. Då blir man van att använda tjänsten och så småningom kommer man att betala. Trodde jag. Sen såg jag att man kan betala in en euro (ca 10 kr). Då gjorde jag det. Kändes lite konstigt att göra det med VISA-kortet, men ändå. Efter det så kan jag ringa långa samtal helt gratis. Fattar noll. Testade att ringa till Tomas nya Englandsnummer på SKYPE-in, och vi pratade via England i flera minuter. Det bröts inte. Konstigt. Fattar fortfarande ingenting.